Blog

FC Den Bosch verdient kwaliteit! Zowel op het veld als naast het veld.

By | Klantcases | No Comments

FC Den Bosch en het Contact Challenge Center zijn dit jaar een cross mediale campagne gestart! Het doel is het sportief zakelijke netwerk ‘Vrienden van FC Den Bosch’ met succes te laten groeien.

De benadering is tweeledig: allereerst is er een specifiek opgemaakte brochure inclusief begeleidende brief opgestuurd. Deze is door moederbedrijf OpenOfferte.nl (www.openofferte.nl) gedrukt en verzonden. Vervolgens zijn regionale ondernemers benaderd middels een actieve belcampagne van het Contact Challenge Center. Het doel van deze belcampagne was het maken van een afspraak met Tommie van Alphen (Accountmanager FC Den Bosch).

Het Contact Challenge Center is trots deze campagne samen met FC Den Bosch uit te mogen voeren! #metheelmijnhart

Overname Your Voice

By | Geen categorie | No Comments

Het in 2014 overgenomen callcenter Your Voice van De Mandemakers Groep zet de activiteiten verder voort onder de naam Contact Challenge Center, ondertussen vertegenwoordigd in 4 steden in Nederland, te weten Tilburg, Uden, Den Bosch en Zwolle.
Met het landelijke netwerk van vestigingen is C.C.C. een verlengstuk van bedrijven die niet alleen de klantwens centraal stellen maar ook een hogere klanttevredenheid willen realiseren.

Het Contact Challenge Center zorgt dat bedrijven nog beter bereikbaar zijn en dat ieder persoonlijk contact met klanten geoptimaliseerd wordt door gebruik te maken van de expertises op het gebied van Data-Management, Telemarketing, ServiceDesk en Contact Challenge Services.

Welkom en lees verder wat het Contact Challenge Center voor u kan betekenen!