Contact Challenge Services

Het Contact Challenge Center daagt zichzelf elke dag uit, maar laat zich ook graag uitdagen door haar klanten. Vanuit die gedachte opereren we op contractpartner-niveau om kwalitatief en kwantitatief met uw organisatie mee te groeien.

Een mooi voorbeeld zijn onze Contact Challenge Services.

Het is niet nodig om te investeren in het opzetten van een eigen compleet ingericht Contact Center (waar u bijvoorbeeld maar tijdelijk of sporadisch gebruik van maakt). U kunt zelf beslissen wanneer u onze diensten benodigd heeft, wanneer u dus een campagne in de planning heeft, kan C.C.C.  inspelen op deze behoefte.

C.C.C. faciliteert de gelegenheid dat uw eigen medewerkers, uw (potentiele) klanten, zelf telefonisch kunnen benaderen op het juiste gewenste moment.

Daarbij bieden we tevens de mogelijkheid om onze Telemarketing-collega’s in te zetten die alleen voor uw organisatie bellen als onderdeel van uw team.

Aan de hand van een belscript en protocol, technisch ingericht en opgesteld naar uw wensen, zorgen uw medewerkers en onze Telemarketing-collega’s voor de juiste uitvoering van de campagne.

Binnen deze Challenge Centers voor de klant, faciliteren we de werkplekken inclusief bijbehorende Call- en data- technieken, tevens verzorgen we verkoop- en call-trainingen. Bijkomende mogelijkheden zijn de communicatie en organisatie van de planning van uw medewerkers, rapportage en informatievoorziening. Natuurlijk vergeten we de inwendige mens niet.

We travel your customers’ journey!