Your customers' ServiceCare! Our standard!

Klantenservice uitbesteden

Een goede klantenservice is onmisbaar om een hoge klanttevredenheid te bereiken. Maar wat als u geen verhoging in de nps klanttevredenheid ziet, ondanks uw goede klantenservice en klantgericht denkenen handelen? Vaak zit het probleem erin dat u geen inzicht heeft in hoe de klantenservice presteert en hoe tevreden klanten zijn. Daarnaast blijkt vaak dat er veel veranderd moet worden om de klanttevredenheid te verhogen, maar is het niet duidelijk of de juiste processen worden aangepakt. Om hierover meer duidelijkheid te verkrijgen wordt vaak een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Klanttevredenheidsonderzoek

Een klanttevredenheidsonderzoek wordt uitgevoerd om de klantenservice door te lichten en knelpunten te ontdekken. De basis is de nps klanttevredenheid. De nps berekenen zorgt voor  een goede indicatie van de prestaties van de klantenservice.

Klantenservice verbeteren

Uw klantenservice uitbesteden bij een contact center zoals Contact Challenge Center biedt vele voordelen. Een contact center beschikt over servicedeskmedewerkers die speciaal zijn opgeleid voor het uitvoeren van klantenservice werkzaamheden. Door middel van de juiste combinatie tussen digitale informatiebronnen, Q&A’s en intranet zijn zij in staat om een maximale klanttevredenheid te behalen en te behouden.